Jaarlijks reikt het zakenplatform ‘IN2 Maas & Waal’ de prijs voor ‘Persoonlijkheid van het jaar’ uit. Zo wordt er ieder jaar een ondernemer uitgelicht voor hun bijdrage op verschillende facetten. Zo zijn de criteria onder andere het benutten van zakelijke kansen, zoeken van samenwerking, ontwikkelen van creatieve ideeën, innovatieve instelling en bovenal betrokkenheid bij de regio, zijn inwoners en de leefbaarheid.

Voor het afgelopen jaar, heeft de redactie gekozen om de ‘Persoonlijkheid van het Jaar’ award uit te reiken aan de ondernemersfamilie van De Arend. Wat deze benoeming éxtra speciaal maakt, is het vieren van het 125 jarig jubileum in 2024.

Ondernemers Chris van Oijen, Rob Ansen, Mark van Loveren, Petra Smits, Simon de Luij en Peter de Waal. Peter en Rob Huisman, Bart van Kraaij en Rob van Horssen, Chantal Peters gingen Hubert, Huub en Stijn Tromp voor.

Bijzondere verrassing

Op maandag 27 november werden wij (Hubert, Huub en Stijn Tromp) verrast door een bezoek van Yvonne en Henk van der Bend, eigenaren en redacteuren van onder andere het zakenplatform IN2 Maas & Waal. Een bezoek van Yvonne en Henk is op zichzelf niets nieuws, vanwege verschillende samenwerkingen en bijeenkomsten zijn zij ook een graag geziene gast voor De Arend.

Deze keer was het toch anders, Yvonne had een mooie grote bos bloemen meegenomen en een presentje. “Jullie weten vast wel waarvoor wij komen?” luidde de vraag. Maar een duidelijk antwoord op die vraag bleef uit, we waren compleet verrast.

 

“Gastheerschap zit in je genen, dat krijg je van jongs af aan mee. Zo hebben wij het ook aan Stijn en Huub overgedragen” – Hubert

Vervolgens werd al snel duidelijk dat het om de uitreiking van de ‘IN2 Maas & Waal Persoonlijkheid van het Jaar’ award ging. Onder het genot van een kop koffie, thee en een heerlijk stukje Marikenbrood, kwamen we bij van de verrassing en hebben we samen nagepraat over De Arend, de regio en het ondernemerschap. Over een maand (rond de jaarwisseling) zou het bekend worden gemaakt via de nieuwste editie van het IN2 Maas en Waal magazine.

Waardering van ondernemend Maas & Waal

Vader Hubert Tromp en zijn beide zonen Huub en Stijn Tromp zijn zichtbare ondernemers in de regio, die op een open en transparante wijze ondernemen en altijd bereid zijn hun ervaringen te delen en zich verder willen ontwikkelen. Zij staan open voor nieuwe trends en altijd op zoek naar de samenwerking. Hun horeca- en cateringbedrijf De Arend bestaat in 2024 125 jaar en omvat een restaurant, gasterij, catering en evenemententak.”

“De Arend is het boegbeeld voor een familiebedrijf, dat de stormen destijds doorstaat door goed, vakkundig & bovenal klantgericht ondernemerschap. Hubert, Huub en Stijn vullen elkaar perfect aan en de bedrijfopvolging verloopt hier goed. Zij bieden elkaar de ruimte. Alle drie zijn het ook aangename personen om mee samen te werken, zetten zij zich in bij vele verenigingen en maatschappelijke initiatieven, kun je goed met hen van gedachten wisselen, een goed gesprek hebben & samen genieten van het leven. Zij bieden iedereen en zeker hun klanten een optimale beleving aan en genieten hier zelf ook zichtbaar van samen met een team van medewerkers, die ook professioneel en bovenal vriendelijk zijn.”

Vijf generaties, structuur, creativiteit en de toekomst

Met 5 generaties sinds 1899, zet Huub het familiebedrijf voort. Hierin hebben structuur en digitalisering centraal gestaan in de afgelopen jaren dat Huub mede-eigenaar is geworden.

Hubert: ‘Huub heeft echt voor een extra professionaliseringsslag gezorgd. Er zijn veel zaken gestructureerd en gedigitaliseerd. De structuur ligt vast en juist daardoor is er meer ruimte voor flexibiliteit en creativiteit.’ Huub: ‘Dit is belangrijk, omdat we elke dag met mensen werken.’ Stijn gaat de komende maanden afbouwen en heeft besloten zijn eigen pad in te slaan. Hij licht toe:  ‘Ik ben me aan het oriënteren om als zelfstandige aan de slag te gaan in de hoek van merk- en marketingstrategie. Daar kan ik mijn creativiteit de ruimte geven. Huub is degene die De Arend voortzet, maar ik zal er altijd mee verbonden blijven.’

Hubert: “Ik ben inmiddels enigszins op de achtergrond actief, Stijn heeft de sales van me overgenomen. Ik houd me vooral bezig met reparaties, de entourage, tuin, inkoop, aankleding en ga soms met gasten om de tafel. Eigenlijk ben ik overal nog inzetbaar. Ik ben veel buiten en regelmatig aanwezig bij business evenementen.”

De heren sluiten treffend af:

“We maken hier al 5 generaties herinneringen waarbij eten en drinken centraal staan. En dat blijven we de komende jaren doen!”

 

de-arend-winssen-gasterij-feest-catering-restaurant

Bekijk het volledige artikel in de IN2 Maas & Waal

 

Volg ons op Instagram voor dagverse en smaakmakende inspiratie!