Sfeer- en smaakmakers sinds 1899
Wie het heeft over De Arend in Winssen, heeft het over de familie Tromp. In 1920 werd de eerste ‘Tromp’, Piet Tromp, uitbater van De Arend. Toen heette het trouwens nog Café Tromp. Sindsdien is de familienaam Tromp versmolten met het horecabedrijf dat al sinds 1899 is gevestigd in Winssen. Ook vandaag de dag staat De Arend onder de bezielende leiding van de familie Tromp, met inmiddels de vierde en vijfde generatie aan zet. Hubert en zijn zoon Huub zwaaien er de scepter
Nog altijd op dezelfde locatie als toen in 1899, aan de Notaris Stephanus Roesstraat 28 in Winssen, vind je bij ons de herkenbare ‘durpse gezelligheid’. Het ons-kent-ons-gevoel dat in Winssen heerst, zetten wij voort in onze gasterij, catering, evenementen en sinds kort ook in ons restaurant. Huiselijke intimiteit voert er de boventoon, terwijl we je verrassen met bijzondere smaken die we met de grootste zorgvuldigheid aan je serveren.
Wij staan bekend om ons topgastheerschap. Wat dat nu precies is, valt moeilijk onder woorden te brengen. Je moet het eigenlijk gewoon beleven. Het is meer dan gastvrijheid. Het zit ‘m bijvoorbeeld ook in verrassend heerlijke smaken, een uitstekende organisatie en oprechte aandacht voor iedereen. Onze enthousiaste medewerkers heten je niet alleen van harte welkom, maar laten je ook welkom voelen.
Onze bijzondere geschiedenis heeft ertoe geleid dat we zijn zoals we zijn: authentiek, oprecht en toegankelijk. We zijn sfeer- en smaakmakers sinds 1899. Door de tijd heen is De Arend een aantal keer getransformeerd. We zijn trots op dat stukje verleden en delen het graag met je:
1899: De heer en mevrouw Melsen – Verploegen beginnen met een schenkerij waarvoor toentertijd nog een ontheffing van de zedelijkheidswetgeving werd verstrekt door de toenmalige gemeente Ewijk. De schenkerij vestigt zich in het voorhuis, waar u nu het restaurant vindt.
Piet Tromp neemt de zaak over van zijn schoonvader Jan Melsen. Café Tromp is een feit. Niet lang daarna koopt hij voor slechts twee borreltjes de naam ‘De Arend’ van uitbater Kobus Hol die verderop in het dorp zijn huiskamercafé sloot.
Jan Tromp, oudste zoon van Piet Tromp, neemt het café over. Ondernemend als hij is, breidt hij zelfs uit met een benzinepomp, taxi- en rouwvervoer, autoverhuur en eiertransport.
De Arend gaat over in handen van zoon Hubert Tromp en zijn vrouw Annet. Zij leggen samen met hun vertrouwde team de focus op de verzorging van feesten en partijen. Zowel in de gasterij als op locatie.
De ondernemersgeest is nog steeds verankerd in de familie. Zoon Huub Tromp wordt mede-eigenaar. De eerste stappen worden gezet om de catering te professionaliseren door het openen van een nieuwe keuken en opslaglocatie. Met broer Stijn Tromp en collega-smaakmakers worden verdere plannen gesmeed voor de toekomst.
De lang gekoesterde droom van de familie wordt werkelijkheid met de opening van het restaurant in het voorhuis van het pand aan de Notaris Stephanus Roesstraat.
Klaar voor de toekomst. Dag in dag uit wordt er hard gewerkt aan nieuwe creatieve concepten, maar ook aan verdere professionalisering en automatisering. Hiermee zetten de vijfde- én vierde generatie dagelijks belangrijke stappen voor een smaakmakende toekomst van De Arend en onze gasten.
Ons 125 jarig jubileum als sfeer- en smaakmakers. In mei 2024 gaan wij dit groots vieren, wij houden je op de hoogte van de activiteiten!
Als lokaal familiebedrijf voelt De Arend de verantwoordelijkheid om ook wat terug te geven aan de gemeenschap. Zo steunen wij veel lokale stichtingen, verenigingen en (landelijke) goede doelen. Ook zijn wij trotse ambassadeurs van Stichting Energy4All en Ronald McDonaldhuis Nijmegen.