Voel je welkom!

Familiebedrijf sinds 1899

Over De Arend

Wie het heeft over De Arend in Winssen, heeft het over de familie Tromp. In 1920 werd de eerste ‘Tromp’, Piet Tromp, uitbater van De Arend. Toen heette het trouwens nog Café Tromp. Sindsdien is de familienaam Tromp versmolten met het horecabedrijf dat al sinds 1899 is gevestigd in Winssen. Ook vandaag de dag staat De Arend onder de bezielende leiding van de familie Tromp, met inmiddels de vierde en vijfde generatie aan zet. Hubert en zijn zoon Huub zwaaien er de scepter.


Voel je welkom

Nog altijd op dezelfde locatie als toen in 1899, aan de Notaris Stephanus Roesstraat 28 in Winssen, vind je bij ons de herkenbare ‘durpse gezelligheid’. Het ons-kent-ons-gevoel dat in Winssen heerst, zetten wij voort in onze gasterij, catering, evenementen en sinds kort ook in ons restaurant. Huiselijke intimiteit voert er de boventoon, terwijl we je verrassen met bijzondere smaken die we met de grootste zorgvuldigheid aan je serveren.


Meer over de Arend

Gastheerschap zit ons in het bloed, al 120 jaar lang

Wij staan bekend om ons topgastheerschap. Wat dat nu precies is, valt moeilijk onder woorden te brengen. Je moet het eigenlijk gewoon beleven. Het is meer dan gastvrijheid. Het zit ‘m bijvoorbeeld ook in verrassend heerlijke smaken, een uitstekende organisatie en oprechte aandacht voor iedereen. Onze enthousiaste medewerkers heten je niet alleen van harte welkom, maar laten je ook welkom voelen.

De Arend: sfeer- en smaakmakers sinds 1899

Onze bijzondere geschiedenis heeft ertoe geleid dat we zijn zoals we zijn: authentiek, oprecht en toegankelijk. We zijn sfeer- en smaakmakers sinds 1899. Door de tijd heen is De Arend een aantal keer getransformeerd. We zijn trots op dat stukje verleden en delen het graag met je:

1899

1899

1899: De heer en mevrouw Melsen – Verploegen beginnen met een schenkerij waarvoor toentertijd nog een ontheffing van de zedelijkheidswetgeving werd verstrekt door de toenmalige gemeente Ewijk. De schenkerij vestigt zich in het voorhuis, waar u nu het restaurant vindt.

1920

1920

Piet Tromp neemt de zaak over van zijn schoonvader Jan Melsen. Café Tromp is een feit. Niet lang daarna koopt hij voor slechts twee borreltjes de naam ‘De Arend’ van uitbater Kobus Hol die verderop in het dorp zijn huiskamercafé sloot.

1958

1958

Jan Tromp, oudste zoon van Piet Tromp, neemt het café over. Ondernemend als hij is, breidt hij zelfs uit met een benzinepomp, taxi- en rouwvervoer, autoverhuur en eiertransport.

1987

1987

De Arend gaat over in handen van zoon Hubert Tromp en zijn vrouw Annet. Zij leggen samen met hun vertrouwde team de focus op de verzorging van feesten en partijen. Zowel in de gasterij als op locatie.

2018

2018

De ondernemersgeest is nog steeds verankerd in de familie. Zoon Huub Tromp wordt mede-eigenaar. De eerste stappen worden gezet om de catering te professionaliseren door het openen van een nieuwe keuken en opslaglocatie. Met broer Stijn Tromp worden verdere plannen gesmeed voor de toekomst.

2019

2019

De lang gekoesterde droom van de familie wordt werkelijkheid met de opening van het restaurant in het voorhuis van het pand aan de Notaris Stephanus Roesstraat.